Mickans Bakficka


Michaela tog steget från jobbet med bröllopsbutik, till att på heltid skapa bröd och bakverk till fest och vardag. Michaela står för att bröd är mjöl, vatten och surdeg eller jäst. Det som sedan gör brödet dess rikedom i smak och maytvärde kommer från vilket mjöl du använder, och din kärlek till hantverket.

Alla mjöler är ekologiska direkt från Limabacka kvarn, och i övrigt håller jag utkik efter spännande bär och annat, som får bli utgåmgspunkten för veckans bakverk. Allt görs på surdeg, både matbröd, frallor och bullar.


Ett bröd som bakas med så mycket uppmärksamhet skall få ha de allra bästa indgredienserna, och de olika degarna doftar ljuvligt av både Västerbottenost, choklad och bär. 

Bakfickan går strålande och utöver tillagningsköket på Särögården har hon planer på att utöka produktin och försäljning tillsammans med Rompens Gård. 

Det är tydligt att Michaela trivs med sina degar, och att arbeta i det småskaligt hantverksmässiga, som tillåter experimenterande och nya upptäckter. Samtidigt har hon en växande skara lokala stamkunder, som står och väntar på att köpa sina morgonbröd lördag morgon. 

Under sommaren står Mickan med sin mobila crepes vagn och säljer glass vid Lerkilssbadet. Som ung flicka cyklade hon dit de varma sommardagarna, från föräldrahemmet i Släp. Sedan några år bor hon nu i Lerkil, och fortsätter somrarna på Lerkilsbadet.


Den italienska glassen serveras i nygräddade bubbelvåfflor från Michaelas rosa vagn, som just nu lyser upp bakom huset.


Det serveras även crêpes på ekologiskt mjöl och surdeg, vilket ger ett extra lyft åt härligheten!